291 millioner til Leger Uten Grenser og årets TV-aksjon

291 millioner til Leger Uten Grenser og årets TV-aksjon

Det endelige resultatet for TV-aksjonen NRK 2022 ble 291 millioner til Leger Uten Grensers livreddende arbeid.

– Det er et helt utrolig resultat, sier en gledestrålende generalsekretær i Leger Uten Grenser, Lindis Hurum.

– Disse pengene vil redde mange liv som ellers ville gått tapt og forebygge dødelige sykdommer. Vi er grenseløst takknemlig overfor den norske befolkning, og ikke minst den enorme innsatsen som er nedlagt fra alle frivillige og engasjementet til bøssebærerne som gjorde dette mulig, sier Hurum.

I år har Leger Uten Grenser hatt hele Norge i ryggen. Pengene har fortsatt å strømme inn siden TV-aksjonsdagen 23. oktober og det endelige resultatet endte på hele 291 239 904 millioner kroner. De går til Leger Uten Grensers livreddende arbeid, og søsterorganisasjonen, Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi), et non-profit legemiddelselskap som forsker på og utvikler medisiner mot glemte sykdommer.

Som følge av den fantastiske innsatsen og givergleden fra folk over hele landet kan Leger Uten Grenser fortsette å rykke ut for å bekjempe sykdommer som meslinger, hiv og tuberkulose i Den demokratiske republikken Kongo, Den sentralafrikanske republikk, Sierra Leone og Bangladesh. I tillegg betyr midlene mye for DNDi, som kan fortsette å utvikle medisiner for glemte sykdommer.

–  Vi er utrolig stolte over å ha vært en del av et så stort og meningsfullt arrangement. Vi er veldig takknemlige for den enorme sjenerøsiteten til giverne og engasjementet til alle bøssebærere som har tatt seg tid til å gå fra dør til dør. Pengene fra TV-aksjonen vil komme godt med i vår medisinske forskning for verdens glemte pasientgrupper, så på vegne av alle oss i DNDi: tusen takk, Norge! Sier Bernard Pécoul, grunnlegger og tidligere direktør i DNDi.

– For en fantastisk giverglede og engasjement for årets TV-aksjon

Næringslivet samlet inn over 47 millioner. Skoler og barnehager over hele landet gjorde også en kjempeinnsats og samlet inn mer enn 24 millioner.

– Dette er et svært godt resultat som viser at TV-aksjonen fortsetter å samle folk til felles innsats for gode formål i verdens største dugnad. Jeg vil takke alle som har bidratt til årets TV-aksjon, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

– For en fantastisk giverglede og engasjement for årets TV-aksjon. Tusen takk til alle som har lagt til rette for aksjonen lokalt, takk til deg som gikk med bøsse eller deltok på annen måte. Felles innsats har resultert i tidenes beste resultat, sier Vibecke Østby som var aksjonsleder i 2022. 

– Vi lever i en tid som vi vet er krevende for mange, også i Norge. Derfor er det ekstra rørende å se at så mange har engasjert seg i den fantastiske dugnaden TV-aksjonen er og at de vil støtte Leger Uten Grensers livreddende arbeid, sier Hurum.

Se resultatene her

Les mer: Dette skjer med aksjonsmidlene nå