Samlet inn 73 000 på bursdagsinnsamling til inntekt for TV-aksjonen WWF 2020

Samlet inn 73 000 på bursdagsinnsamling til inntekt for TV-aksjonen WWF 2020

Trebarnsmoren fra Bergen fylte 45 år på selve aksjonsdagen 18. oktober 2020. Muligheten brukte hun til å bidra til en god sak. – Hadde aldri trodd at folk skulle gi så mye penger, sier Beate. 

Beate har vært bøssebærer for TV-aksjonen i flere år, og forteller at hun synes det er utrolig fint å kombinere søndagsturen med å bidra til en god sak. Bøsseinnsamlingen i fjor måtte bli digital, og flere titalls tusen opprettet digitale bøsser for å samle inn penger til WWF og deres arbeid mot plast i havet.

– Etter jeg opprettet min digitale bøsse kom jeg på at bursdagen min var på selve aksjonsdagen. Tanken var først å bruke bøssen slik man gjør på Facebook når man har bursdag og vil samle inn til et veldedig formål. Men så ballet det på seg, sier Beate.

Korona satte en liten demper på 45-årsdagen til Beate og hun ønsket seg en alternativ feiring med venner og kjente.

– Jeg elsker å gå i fjellet og ville feire bursdagen min på fjelltur ettersom jeg ikke kunne samle folk inne. Dette, kombinert med innsamlingen til TV-aksjonen, gjorde at jeg kom på ideen om å be folk donere en liten slant til bøssen min som gave og “inngangsbillett” til turen.  Målet ble etter hvert å få med 100 stykker på fjelltur slik at jeg fikk samlet inn 10 000 kroner til TV-aksjonen.

BEATE DELER UT EN AV HOVEDPREMIENE; EN LANGEHELG MED RANGE ROVER SPORT 400 HK. FOTO: PRIVAT

Kontaktet bedrifter

Ideen fortsatte å utvikle seg og Beate bestemte seg for  at hun ville gi noe tilbake til de som donerte penger. Hun kontaktet over 30 bedrifter for å høre om de ville sponse med noen premier. Og nesten alle sa ja!

Vil du lære mer om årets aksjon, som går til Plans arbied mot barneekteskap? Les her. 

– Jeg lovet de som støttet bøssen ett lodd per 50 kroner i bøssen slik at de ble med i trekningen av skikkelig fine premier. Det endte med hele 39 premier fra 20 ulike bedrifter til en samlet verdi av 50 000. 

Det ble blant annet loddet ut en overnatting for to på Håheim gård - et historisk hotell i Sunnhordaland, gavekort på tannlegebehandling og en langhelg med en splitter ny Range Rover PHEV. 

– Det endte opp med 73 000 kroner i den digitale bøssen. Jeg hadde aldri trodd at folk skulle gi så mye penger. Det er helt vilt!

– Jeg tror også at tematikken traff ordentlig godt. Det har vært mye oppmerksomhet rundt plast i havet de siste årene, og dette er en ordentlig viktig sak, også for oss her hjemme i Norge, sier Beate.

Ønsker du å bidra i kampen mot barneekteskap? Slik kan du engasjere deg.