ConocoPhillips engasjerer medarbeidere over hele landet

ConocoPhillips engasjerer medarbeidere over hele landet

TV-aksjonen har vært en tradisjon blant medarbeidere i ConocoPhillips Norge i mange år. Bedriften markedsfører aksjonen både internt på kontoret og offshore på Ekofisk-feltet.  

– Vi har medarbeidere som er bosatt over hele landet og ved å støtte TV-aksjonen sikrer vi at alle ansatte får bli med på en felles sak, ikke bare en lokal sak ved hovedkontoret i Tananger, sier Ingunn Hagelin, HR-direktør.

Hun understreker at ConocoPhillips er opptatt av å ta samfunnsansvar.

– TV-aksjonen er en seriøs aktør, og vi vet at organisasjonene som får tildelt TV-aksjonen har gått gjennom en godkjenningsprosess hos NRK.  

– Vi er et amerikanskeid selskap som har lange tradisjoner når det gjelder dugnader og samfunnsengasjement. Amerikanerne er flinke til det.  

– I fjor fikk vi eget VIPPS-nummer fra TV-aksjonen, spesielt til bruk i Ekofisk-området, men også for ansatte på land. Det ble et stort engasjement og ansatte samlet inn en solid sum som bedriften matchet, forteller Hagelin.

Hun sier at fjorårets aksjon ble markedsført både på intranettet og i bedriftens interne magasin. Det er planen i år også. 

– Jeg kjenner jeg brenner spesielt for årets tema. Likestilling for jenter er viktig og spesielt når det gjelder barneekteskap. Jeg har vært Plan-fadder i mange år selv, og det er klart at årets tema når oss innerst i hjertet, sier Hagelin.

– Barneekteskap bremser utvikling og opprettholder fattigdom. Der jenter giftes bort som barn, mister de muligheten til å gå på skole og de mister retten til å bestemme over eget liv og kropp. 

Årets aksjon oppfyller blant annet FNs bærekraftsmål nr. 3 (god helse og livskvalitet), nr. 4 (god utdanning) og nr. 5 (likestilling mellom kjønnene).   

HR-direktør I ConocoPhillips Ingunn Hagelin.