Disse skal lede «P3aksjonen 2021»

Disse skal lede «P3aksjonen 2021»

20. til 24. oktober er det nok en gang klart for P3aksjonen fra Solsiden i Trondheim. Årets programledere er P3morgens Adelina Ibishi og Martin Lepperød, Arian Engebø fra «StudioP3» og Henrik Farley fra «Karakter».

Sak av NRK

– Det er samme følelse som å stå på timeteren hvor du vet at på et eller annet tidspunkt, så er det noen som dytter deg utenfor, men det kan være om 4 timer eller om 20 minutter.

Slik beskriver Martin Lepperød (28) følelsen av å lede det hundre timer lange radioprogrammet. Hvert år får programlederne drøye, kleine og uforutsigbare utfordringer.

I tillegg blir det mengder med fjas, livemusikk og gøyale gjester.

– P3-aksjonen er noe av det mest samlende man kan være med på. Å se at unge mennesker, som i utgangspunktet har så lite, velger å støtte opp under så viktige saker, er skikkelig givende, sier Adelina.

– Så mange andre positive effekter

Martin, Henrik, Arian og Adelina blir ikke alene i disse 100 timene. Hver dag kommer det nye gjesteprogramledere.

Torsdag kommer artisten Kamara, og på fredag får aksjonen besøk av artist Kjartan Lauritzen.

Standup komiker og «4etg»-profil Karsten Blomvik tar turen på lørdag. Og den siste dagen kommer artist og «Mamma Mia» aktuelle Ulrikke Brandstorp.

Alle programlederne er glade for å ha muligheten til å belyse Plan Norge sitt arbeid med å bekjempe barneekteskap.

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden.

– Jeg fikk sjokk over hvor sinnssykt utbredt dette er. Det er helt spinnvilt at dette er lovlig så mange steder i verden. At vi belyser et så mørkt og dystert tema på vår måte, mener jeg er kjempeviktig, sier Martin.

Arian føler seg privilegert som får lov til å ha det gøy, samtidig som man bidrar med noe som er så viktig.

– Hvis man klarer å motarbeide barneekteskap, så har det så mange andre positive effekter. Det hele handler om at kvinner blir mer delaktig i samfunnet og får gå lenger på skolen. Det vil hjelpe flere barn ut av fattigdom.

Kjartan Lauritzen, Karsten Blomvik, Ulrikke Brandstorp og Kamara er gjesteprogramledere.