Her er årets programledere!

Her er årets programledere!

Christian Strand, Anne Rimmen og Robert Stoltenberg er programledere for TV-aksjonen 2021. Sendinga går på NRK1 og i NRK TV søndag 24. oktober.

– Jeg trengte null betenkningstid for å si ja til å være programleder for TV-aksjonen. Årets tema er utrolig vondt og viktig, sier Anne Rimmen.

— Jeg tror kanskje det at jeg selv er mamma gjør at tematikken treffer meg litt ekstra.

Rimmen er tilbake i NRK for å være med på TV-aksjonen, som er regna som verdens største innsamlingsaksjon. Nettopp at så mange er med på TV-aksjonen, gjør Robert Stoltenberg ærbødig:

– Det føles som et privilegium, man kjenner at man er med på noe viktig. Jeg er virkelig glad og stolt av at frivilligheten og givergleden har en så sterk plass i vårt samfunn, sier han. Nå pågår planlegginga av sendinga for fullt, og programlederne lærer mye om årsakene til barneekteskap og hvilke tiltak som kan forhindre at det skjer.

- Det er rystende å høre om hva unge jenter utsettes for. Plans arbeid for å hjelpe disse jentene og skape varig endring i lokalsamfunn, er uhyre viktig. Jeg håper av hele mitt hjerte at folk gir så det monner, sier Stoltenberg.

Tredjemann i programledertrioen, Christian Strand, husker tilbake til ei reportasjereise han gjorde i Niger for noen år siden. Niger er et av landene Plan vil jobbe mot barneekteskap i.

– Fattigdommen er ekstrem, og foreldrene er virkelig pressa til det ytterste. Det er ikke så overraskende at barneekteskap oppleves som en utvei for noen av dem, sier Strand. Han understreker at barneekteskap ikke er noe enkelt tema.

– Men jeg er glad for å kunne formidle kunnskap om temaet til seerne våre, sier Strand.

Årets viktigste søndagstur

I fjor ble TV-aksjonen heldigital. Aksjonsleder Vibecke Østby krysser fingrene for at det ikke blir slik i år.

- Vi merker at mange har savnet å gå årets viktigste søndagstur. Nå håper vi at vi endelig kan møtes igjen! Med bøssa i hånda kan vi invitere naboer til å gi et bidrag enten med kontanter eller vipps, samtidig som vi informerer om årets viktige sak, sier Østby. Hun har jobba med alle fylkesaksjonslederne og frivillige over hele landet i mange måneder allerede.

– Kampen mot barneekteskap engasjerer bredt i hele Norge, og det er rørende at så mange tar kontakt for å bli med på dugnaden. Vi gleder oss til en høst med masse aktiviteter, engasjement og synlighet for en utrolig viktig sak, sier Østby.