Historien om Anile

Historien om Anile

Gbessay ankommer Leger Uten Grensers sykehus i Kenema med sin lille datter, Anile, på 18 måneder. Hun er ekstremt dehydrert med høy feber og diaré, som kan være alvorlig for så små barn.  

Noen dager tidligere er søsteren til Gbessay på besøk. Søsteren deler sin bekymring for Anile; hun er ikke i form og allmenntilstanden er dårlig. Men i frykt for å ikke ha råd til sykehusregningen, har Gbessay utsatt å oppsøke sykehuset. 

Anile og Gbessay bor i Sierra Leone, et land hvor reiseveien til nærmeste sykehus kan være lang og kostbar. Helsehjelpen er dessuten dyr.

Gbessay kommer fra en fattig familie og er mor til tre barn, men hun ser sjeldent sin eldste datter. Hun bor med tantene sine i Kenema, mange mil unna moren sin. Dette er den eneste sjansen hun har til å få skolegang, selv har ikke Gbessay mulighet til å dekke utgiftene.

Sammen med mannen sin driver hun en gård, men hun er gravid og har derfor ikke jobbet på flere måneder. Gbessay er redd pengene de har til overs ikke vil være nok til å gi Anile den behandlingen hun har behov for.

Heldigvis forteller søsteren om sykehuset Leger Uten Grenser driver i Kenema. Hun vet at de tilbyr gratis helsehjelp til alle.

Når Anile kommer til sykehuset, trenger hun blodoverføring og blir sakte, men sikkert bedre igjen. Moren puster lettet ut og er takknemlig for Leger Uten Grensers sykehus som tilbyr både gratis medisin og helsehjelp til barn. I tillegg har Gbessay fått tett oppfølgning av sykehusets ansatte som hun setter stor pris på.

Etter hvert som Anile blir frisk kan familien reise hjem. Gbessay ønsker å fortelle om hjelpen hun fikk på Leger Uten Grensers sykehus i Kenema i Sierra Leone til andre foreldrene i samme situasjon som henne.