Donerer kunstverk til TV-aksjonen

Donerer kunstverk til TV-aksjonen

– Å skape et bilde knyttet til et så viktig tema har vært en sterk prosess, sier Isabel Blanco. 

I tillegg til en forrykende håndballkarriere, så er Isabel Blanco kjent for sine fargesprakende malerier. Den talentfulle damen, som opprinnelig er fra Bergen, holder nå til på Berger i Svelvik. Her har hun atelier, butikk og utstilling. 

Til høstens TV-aksjon har Blanco skapt et maleri som er inspirert av årets sak; bekjempelse av barneekteskap. Maleriet har hun gitt tittelen «Prearranged existence».

– Jeg hadde lyst til å skape et bilde som hadde en forbindelse til saken, og jeg brukte lang tid på å finne ut hva jeg skulle male, forteller Blanco. 

Det har vært en veldig sterk prosess. Jeg har fått kjenne på hvor heldig og priviligert jeg er, som to ganger i mitt liv har kunnet følge drømmene min, og hvor urettferdig det er å bli fratatt denne muligheten.

Blanco har malt siden hun var 21 år gammel. Og da hun la opp håndballenkarrieren som 36-åring satset hun alt på kunsten.

– Å bli fratatt friheten i så ung alder, som så mange jenter opplever hver dag har gjort et sterkt inntrykk på meg. Jeg er glad for å kunne bidra med det jeg er best på, sier hun. 

«Prearranged existence» viser en liten jente som befinner seg inni en programmert robot. Et sterkt bilde på hvordan det er å bli frarøvet friheten sin. 

Vil du eller din bedrifter by på maleriet? Send ditt bud til viken@tvaksjonen.no. Det høyeste budet får bildet til odel og eie. Vi annonserer vinneren torsdag 20. oktober!