–  Mer enn bare en innsamling

– Mer enn bare en innsamling

Hvert år samler TV-aksjonen hele Norge til felles innsats for en god sak. Dette er en tradisjon som har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker helt siden 1974. 

– Det er imponerende å se at så mange står på for TV-aksjonen – år etter år. Selv da pandemien traff oss klarte hele det norske folk likevel å løfte i flokk for et renere hav. Næringslivet, skoler, kommuner og privatpersoner gjorde en fantastisk innsats, sier leder for TV-aksjonen Vibecke Østby.

Vibecke har ledet TV-aksjonen siden 2016. Stadig blir hun ydmyk og rørt i møte med ildsjeler og lokalpolitikere, som hvert år legger til rette for at alle skal få muligheten til å delta.
– Det er fantastisk å møte de som gjør TV-aksjonen til et felles prosjekt for sitt lokalsamfunn. Bøssebæringen og den fysiske deltakelsen gjør at TV-aksjonen er så mye mer enn bare en innsamlingsaksjon. Det er også en stor kunnskapskampanje.
Les mer: – Frivillighet gjør noe med folk 

Med ordførere i spissen for organiseringen, klarer TV-aksjonen hvert år å skape inkluderende møteplasser og økt felleskap over hele landet.

– Felles opplevelser og engasjement gjennom skoleløp, næringslivsdugnader, konserter og basarer gjør TV-aksjonen til en samlende plattform der vi som nasjon treffer på FNs-bærekraftsmål. I år skal vi nok en gang gjøre dette ved å bidra til Plans arbeid mot barneekteskap, men også ved at vi samarbeider for å nå et felles mål! Det er en tradisjon verdt å ta vare på, sier en engasjert Vibecke Østby.

Vi gleder oss til å invitere hele Norge til å bli med på årets TV-aksjon.