Odd sitt damelag er ambassadører for årets TV-aksjon

Odd sitt damelag er ambassadører for årets TV-aksjon

– Det er viktig for oss å være gode rollemodeller og bidra til opplysningsarbeid.

Denne saken var først publisert i Varden, av journalist Anders Høines.

Årets TV-aksjon har som mål å samle inn nok penger slik at de kan nå ut til tre millioner mennesker fordelt på fem land der det er et problem at jenter giftes bort. Dette er noe Odd sitt damelag vil være med på.

– Vi vil være med fordi kampen mot barneekteskap er en kamp vi ønsker å være med på å kjempe. Det er viktig at vi står opp for søstrene våre i verden og bidrar med det vi kan. Vi må alle være villig til å hjelpe, sier Elisabeth Eide, styremedlem i Odds ballklubb kvinner.

Unge jenter

Eli Ducros er fylkesaksjonskordinator, Vestfold og Telemark for TV-aksjonen. Hun håpet at damelaget til Odd ville stille opp og det gjorde de.

 Jeg fikk førsteønsket mitt. Mange av jentene som giftes bort på verdensbasis er yngre enn de som spiller her og jeg tror nok om de hadde kommet fra et av de utsatte landene ville nok ikke jentene ha spilt fotball slik de kan gjøre i dag. Derfor mener jeg at dette laget er en veldig god ambassadør, nettopp fordi de kan leve som de vil og leve drømmen sin.

Eide sier seg enig med Ducros når hun snakker om at jentene på laget kan følge drømmene sine.

 Vi i klubben følger drømmene våre og håper at vi kan inspirere og ikke minst bidra til at andre også kan gjøre det. Det er ikke alle som har de samme mulighetene som oss. Det er også viktig for oss å være gode rollemodeller og bidra til opplysningsarbeid.

Både Eli Ducros og Elisabeth Eide er stolte av å være med å bidra til årets TV-aksjonen. Foto: Anders Høines