243,3 millioner til Plan og årets TV-aksjon

243,3 millioner til Plan og årets TV-aksjon

– Jeg er utrolig takknemlig for alle som har bidratt til vårt arbeid for å bekjempe barneekteskap, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge. 

Det er ikke for sent å gi: Gi her

Bøssebærerne var igjen ute på årets viktigste søndagstur og hele Norge engasjerte seg i kampen mot barneekteskap under årets TV-aksjon. Med et innsamlingsresultat på 243,3 millioner kroner er Plan International Norge mer enn klar for å fortsette det viktige arbeidet for at jenter ikke skal giftes bort så altfor tidlig.
 

– Det er helt fantastisk at hele Norge har hatt dugnad for kampen mot barneekteskap. Med disse pengene skal vi nå ut til tre millioner mennesker, og dette vil være en stort bidrag til kampen mot barneekteskap. Jeg er helt rørt over måten Norge har stilt opp på, fortsetter Partapuoli. 

Privatpersoner, kommuner, organisasjoner, skoler, næringsliv i hele landet har stått på i ukesvis for å skape oppmerksomhet om TV-aksjonen og Plans arbeid.  

– Det har vært helt fantastisk å se engasjementet som har blomstret over hele landet. TV-aksjonen er så mye mer enn en ren innsamling. Når bøssebærerne besøker hver husstand i hele Norge og alle lokalsamfunn engasjerer seg, betyr det også at hver og en av oss får kunnskap om en viktig sak og muligheten til å bidra, sier Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen. 

Alt fra kongehuset og fylkesmenn, rådmenn og ordførere, til næringsliv, lag og foreninger, skoler, trossamfunn og menigmann har stått på for å gjøre denne store dugnaden mulig. Næringslivet samlet inn hele 35 millioner. Mer enn 650 skoler har engasjert seg og samlet inn 15,5 millioner kroner. Auksjonen endte på et samlet beløp på 1,88 millioner. P3aksjonens programledere sparte ikke på noe og ga både blod, svette og tårer under en forrykende sending. 100 timer på lufta resulterte i fantastiske 8,48 millioner. 

–Jeg vil takke hver og en som har bidratt, enten med tid eller med penger. Når vi alle går sammen om en så viktig sak, skaper vi fantastiske resultater som betyr mye for millioner av mennesker, sier Østby. 

Bildetekst: (Fra venstre: Kari Helen Partapuoli, generalsekretær i Plan, Christian Strand, Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen, Anne Rimmen og Robert Stoltenberg.) Foto: Astrid Hexeberg/Plan International Norge 

Se resultatene her:  

https://giverstafett.no/landsstatistikk