Sammen redder vi liv!

Sammen redder vi liv!

Hva om du ble alvorlig syk, men ingen tok telefonen da du ringte 113? Hva om barnet ditt var i koma etter et fluebitt, men legen sa at det ikke finnes gode nok medisiner?

Akkurat nå venter utallige mennesker på å bli behandlet av en lege, utenfor verdens søkelys. For veldig mange står det om livet. Millioner av dem sitter ikke på noe venterom. De har ingen kølapp.

Jeg har selv jobbet 15 år i glemte kriser og møtt pasienter som ville vært uten helsehjelp hvis ikke vi i Leger Uten Grenser var til stede. Mennesker akkurat som meg, akkurat som deg.

Årets TV-aksjon skal bidra til å forebygge epidemier og behandle mennesker som rammes av kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Vi skal gi vaksiner, livreddende medisiner og gratis legebehandling.

Mange av sykdommene har navn du kanskje ikke har hørt om. De rammer mennesker som bor i land du sjeldent leser om. I år kan vi endre dette! Din innsats som frivillig og bøssebærer vil nemlig også føre til økt kunnskap om glemte sykdommer og glemte kriser. Færre dør når flere vet.

I tillegg kan TV-aksjonen være med på å skrive medisinsk historie: I årets aksjon har vi slått oss sammen med vår søsterorganisasjon DNDi. De forsker på og utvikler medisiner mot glemte, dødelige sykdommer som rammer fattige og nedprioriterte pasientgrupper. Vår samlede kunnskap og erfaring vil gi livsviktige endringer for våre medmennesker som bor bare en flyreise unna.

Opplevelsene mine fra felt har både opprørt og berørt meg, og jeg er sikker på at våre pasienters historier på samme vis vil engasjere mange av dere til å bli TV-aksjonister.

Tusen takk for at du vil bli feltarbeider for oss for én dag og går en livsviktig søndagstur 23. oktober!

Sammen redder vi liv!

Lindis Hurum

Generalsekretær i Leger Uten Grenser