Gikk du glipp av TV-aksjonens webinar for skolene?

Gikk du glipp av TV-aksjonens webinar for skolene?

Hvert år blir det laget et skreddersydd undervisningsopplegg som belyser årets TV-aksjons tematikk, og i år er intet unntak. Leger Uten Grenser har i samarbeid med Salabys læringsunivers utviklet årets undervisningsopplegg, som i år fokuserer på neglisjerte sykdommer i noen av verdens glemte kriser.

I den forbindelse deltok over 100 lærere, rektorer og ildsjeler fra hele landet på vårt årlige digitale skoleseminar 18. august. (her kan du finne opptak) I løpet av en inspirerende skoletime fikk alle som deltok lære mer om hvordan de kan engasjere kollegaer og elever under årets TV-aksjon: «Sammen redder vi liv»

Sommerferien er over og høsten står straks for døren. Det betyr at TV-aksjonen er godt i gang. Det er viktig for oss at barn og unge blir kjent med dugnaden og tradisjonen rundt TV-aksjonen. Nettopp det å lære mer om hvordan vi kan være en del av løsningen, og ikke minst hvordan vi som enkeltpersoner og i felleskap kan bidra og hjelpe til, sier leder for TV-aksjonen NRK, Vibecke Østby.

TV-aksjonen og skoleløp er lagt inn i årsplanen

Redaktør i Salaby og tidligere lærer Astrid Magnus Eskeland presenterte årets digitale undervisningsopplegg, som du kan finne opptak av her.

Etter en lærerik introduksjon til Leger Uten Grensers arbeid og årets digitale undervisningsopplegg var det rektor på Hemsedal Barne og Ungdomsskole, Ellen Wang Fredriksen, som delte sine erfaringer.

Vi har 300 elever som hvert år er med på å samle inn penger. Etter det fantastiske engasjementet fra fjorårets TV-aksjon er Hemsedal-skolene nå klare for et nytt år med entusiastiske elever!

Hun trakk spesielt frem viktigheten av å fokusere på den faglige og sosiale læringen, i tillegg til selve pengeinnsamlingen.

TV-aksjonen er noe vi i år har lagt inn i årsplanen, og det er noe som også kommer til å stå i årene fremover. Vi gleder oss til å skape verdier og glede i høstens skoleinnsamling, fortalte Fredriksen.

Gratis undervisningsopplegg

Opplegget er tverrfaglig, og kan gjennomføres på alt fra to timer til en hel dag. Det dekker flere av læreplanens kompetansemål, og gode lærerveiledninger gjør det enkelt for lærerne å ta det i bruk. Årets undervisningsopplegg gir elevene mulighet til å lære mer om Leger Uten Grensers arbeid, med særlig fokus på glemte sykdommer. Elevene vil også lære om hvordan forskningsorganisasjonen The Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi) utvikler medisiner. Gjennom bilder, film og spill kan skoleelever på alle klassetrinn lære mer om hvordan medisiner lages, hvordan sykdommer rammer, og hva vi kan gjøre for å bidra til at flere mennesker får livreddende helsehjelp.

Vi så takknemlige for det flotte samarbeidet vi har med Salaby år etter år, og vi ønsker alle skolene masse lykke til i årets TV-aksjon! sier Vibecke Østby.

Under finner du opptak fra årets skolewebinar:

Vil du vite mer om undervisningsopplegget og skoleløpene. Les mer HER