Slik ser årets bøsse ut

Slik ser årets bøsse ut

I dag braker det løs! 2,3 millioner husstander over hele Norge, skal i ettermiddag få besøk av bøssebærere som samler inn penger til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

– I år er bøsseetiketten hvit med Leger Uten Grenser-logo og teksten «Sammen redder vi liv», forteller Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen. 

Akkurat nå venter millioner av mennesker på å bli behandlet av en lege, utenfor verdens søkelys. Årets TV-aksjon skal bidra til å forebygge epidemier og behandle mennesker som rammes av kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Du kan lese mer om hva pengene skal gå til her

Østby understreker at bøssa skal være plombert. Alle bøssebærerne skal også ha et ID-nummer klistret på yttertøyet, som skal være det samme som ID-nummeret på bøssas klistremerke.

–  Dersom det kommer en bøssebærer uten klistremerke på klærne, eller med en bøsse som ikke er plombert, bør du ikke gi penger, sier Østby.

Hun oppfordrer alle til å ta godt imot bøssebærerne som banker på døren i dag.

Årets viktigste søndagstur

Østby gleder seg til å oppleve det store engasjementet rundt TV-aksjonen, som kommer igjen år etter år.

– Høsten er her, og straks er det TV-aksjonstid igjen. Vi skal gå fra dør til dør og invitere naboene våre med på dugnaden. TV-aksjonen er en flott arena for inkludering, et sted å bidra med stort eller smått sammen med hele nabolaget. Bli med på høstens viktigste søndagstur 23. oktober.

Bøssebærerne har alltid vært viktig for TV-aksjonen, og Østby tenker at dette er en fin tradisjon å bringe videre.

– De digitale bøssene er et fint supplement dersom du ikke føler deg helt ferdig med innsamlingen din, men den kan ikke erstatte det personlige møtet og oppfordringen i døra. Det er en flott måte å vise barna våre at vi ved å gå en to timers søndagstur i nabolaget kan bidra til endringer for mennesker med større utfordringer enn oss, forteller Østby.

Har du glemt å ta ut kontanter, kan du betale med Vipps

Alle TV-aksjonsbøssene har også en QR-kode på bøssa, så om du ikke har kontanter kan du scanne QR-koden med Vipps-appen og velge det beløpet du ønsker å bidra med.

Om du ikke er hjemme eller har mulighet til å åpne for bøssebæreren kan du også vippse ditt bidrag til 2133. 

Tusen hjertelig takk til alle som bidrar. Dere gjør en fantastisk jobb!