Utrolige 100 næringslivsdugnader arrangeres i disse dager

Utrolige 100 næringslivsdugnader arrangeres i disse dager

Rundt omkring i landet arrangeres det nå store og små næringslivdugnader. Heléne Hansson, næringslivsansvarlig hos TV-aksjonen, er imponert over engasjementet for årets aksjon.

Konseptet er enkelt og går ut på at du engasjerer ditt nettverk og din bransje til å være med. Hvert år står næringslivsdugnadene for nesten alle næringslivsbidragene som blir gitt til TV-aksjonen, og alle bidrag teller.

– Det er flott og gøy å se givergleden bre seg utover hele Norge. For hvert eneste beløp vi får inn kan vi redde enda flere liv. For eksempel kan 2000 kr vaksinere 512 barn mot meslinger og for 10.000 kr kan man sikre behandling av 3333 barn mot malaria, så alle bidrag nytter, sier Heléne.

Næringslivsdugnadene er en flott arena for nettverksbygging, kombinert med en annerledes og meningsfylt dag med høyt tempo og god stemning. Denne uka holdt de fem kommunene i Ringeriksregionen en vellykket ringedugnad på toppen av Vikersundbakken. De fikk inn hele 76 bidrag som var nok til å vaksinere 58 205 barn mot meslinger.

– Tusen takk til alle ordførere med kolleger som stilte opp, Marit Sola som holdt i trådene og ikke minst generalsekretær i Leger Uten Grenser, Lindis Hurum, som trosset sin egen høydeskrekk og ziplinet ned Vikersundbakken, sier Hege Ramm, fylkesaksjonsleder i Viken.

Trosset frykten: Ringeriksregionen nådde nye høyder på ringedugnaden.

Når det kommer til tips for hvordan du skal fullføre ringedugnaden er Helénes anbefaling klar.

– Forbered nettverket ditt og si at du tar kontakt. Det er utrolig artig å høre jubelen når små og store bidrag tikker inn i løpet av kort tid. Tusen takk til alle som bidrar, sier Hansson.

Tips til hvordan du kan forberede ditt nettverk finner du her.