Sykehuskampen

Sykehuskampen

Sykehusene i Norge går i år sammen om en livsviktig sak - Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

Vi håper at ditt sykehus blir med når sykehusene i Norge i år går sammen om å støtte Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest!

Årets TV-aksjon går til Leger Uten Grenser som skal bruke midlene på mennesker som rammes av grenseløse sykdommer i fire land: Bangladesh, Sierra Leone, DR Kongo og Den sentralafrikanske republikk.

Leger Uten Grensers søsterorganisasjon DNDi (Drugs for Neglected Diseases initiative), et non-profit legemiddelselskap, vil motta deler av TV-aksjonsmidlene, og sammen skal vi skrive medisinsk historie.

Vi skal forebygge sykdomsutbrudd, behandle pasienter for kjente og ukjente sykdommer, og utvikle nye medisiner og behandlingsformer.

OUS og Diakonhjemmet har tatt initiativ til Spleis-aksjonen Sykehuskampen, og vi håper at alle Norges sykehus følger på! For å bli med på Sykehuskampen er det bare å registrere seg på: https://www.spleis.no/sykehuskampen

Kun kreativiteten setter grenser for hvordan man kan bidra.

Her kan du finne materiell til sykehuskampen: www.blimed.no/materiell/sykehuskampen

Velkommen til TV-aksjonen og Sykehuskampen!

Start en Spleis